Barcelona Transportes App Consulta el tiempo de llegada
Descargar

Get it on Google Play

Get it on Apps store

Els usuaris de Renfe poden adquirir des del 30 de desembre els abonaments gratuïts dels serveis de Rodalies de Catalunya

rodalies/abonaments-renfe-2024.jpg_615295523.jpg

Renfe amplia les mesures antifrau en els serveis de Mitjana Distància amb reserva de plaça i Avant, alhora que iniciarà una campanya de conscienciació sobre el bon ús dels abonaments

Des del 30 de desembre, i durant tot el seu període de vigència, els usuaris de Renfe podran obtenir els abonaments gratuïts dels serveis de Rodalies i Regionals per a viatjar fins al 30 d’abril. Després de l’aprovació per part del Consell de Ministres dels abonaments gratuïts per a 2024, Renfe crearà títols multiviatge específics que tindran vigència per a cada quadrimestre natural de l’any 2024.

Per agilitzar l’adquisició dels abonaments i evitar esperes innecessàries, l’adquisició dels abonaments és possible a través de l’app de Cercanías Renfe o, en el cas dels abonaments de Regionals a través de màquines autovenda i taquilles.

Per als serveis ferroviaris Avant, que enllacen Figueres Vilafant – Girona i Barcelona, així com la relació Lleida – Camp de Tarragona – Barcelona, es prorroga el descompte del 50%.

Campanya de conscienciació

A fi de fomentar el bon ús d’aquests títols bonificats, Renfe llançarà a partir de la segona setmana de gener una campanya de conscienciació a la ciutadania. D’aquesta manera, s’incidirà que el mal ús dels abonaments suposa un perjudici per a la resta de ciutadans que desitgen fer els seus desplaçaments.

Addicionalment, Renfe farà controls aleatoris en els seus serveis de Regionals i Avant per a comprovar l’ús correcte dels títols bonificats. En el cas de detectar-se incompliment de la normativa s’aplicaran les mesures antifrau establertes en aquests serveis.

App de Cercanías per obtenir l’abonament gratuït

L’app de Cercanías permet l’adquisició dels abonaments recurrents de Rodalies de Catalunya de manera ràpida, senzilla i àgil, generant un codi QR que es descarrega en el telèfon mòbil i que posteriorment podrà utilitzar-se en el control d’accés de les estacions.

Per adquirir l’abonament, encara que és gratuït, és necessari dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies, i de 20 euros per a cada servei de Regionals. El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança, una vegada que al final del quadrimestre es constati que s’ha complert la condició d’haver realitzat 16 desplaçaments durant aquests quatre mesos.

Devolució de la fiança

Als viatgers que hagin utilitzat l’abonament gratuït de Rodalies o Regionals en l’últim quadrimestre 2023, se’ls retornarà la fiança el mes de gener de 2024, sempre que hagin complert les condicions d’aquest. Els qui paguessin la fiança amb targeta, se’ls retornarà automàticament. Per facilitar la comunicació amb els clients, Renfe ha posat en funcionament una línia telefònica específica, 919 191567, per informar d’aquests abonaments gratuïts.

Els abonaments seran vàlids durant quatre mesos. Es poden adquirir a través de l’app de Cercanías, i en el cas dels Serveis Regionals a màquines autovenda i taquilles

Rodalies de Catalunya